0 تا 100 اختلالات جنسی + راه های درمان مشکلات جنسی

اختلالات جنسی

اختلالات جنسی تاثیر زیادی در روابط جنسی افراد دارد و می تواند مشکلاتی را در روابط بین زن و شوهرها ایجاد کند. تشخیص بیماری های جنسی راحت نیست و ممکن است بدون اینکه فرد متوجه شود روی رابطه او تاثیرگذار باشد.

اختلالات جنسی گاهی از روح و روان فرد نشاًت می گیرد و نیاز به مراجعه به روانشناس دارد و گاهی مربوط به جسم است و توسط متخصص زنان و یا متخصص اورولوژی باید تشخیص داده شود. طبق تحقیقات زنان تا 43 درصد و مردان تا 31 درصد درجاتی از اختلالات جنسی را دارند.

اختلالات جنسی

اختلال جنسی چیست؟

اختلال جنسی یعنی هرنوع اختلال و مشکلی که در طول چرخه پاسخ جنسی از جمله هیجان، برانگیختگی، ارگاسم و ثبات وجود دارد و مانع از رضایت جنسی یکی از افراد یا هردو می شود.

هیجان شامل تمایل به رابطه جنسی است نعوظ آلت مرد و تورم کلیتوریس جزء این مرحله است.

برانگیختگی مرحله قبل از ارگاسم است که ضربان و تنفس شدید می شود و ممکن است آلت تناسلی ترشح داشته باشد.

ارگاسم لذت ناگهانی جنسی در اندام جنسی است. انزال نیز در این زمان اتفاق می افتد.

ثبات دوره آرام شدن بعد از ارگاسم محسوب می شود. در این حالت بدن شل می شود.

علت اختلالات جنسی

اختلالات جنسی می توانند ناشی از استرس، مشکلات سلامتی و یا آسیب های جنسی که درگذشته اتفاق افتاده است، باشد.

انواع اختلالات جنسی

اختلالات جنسی به چهار دسته تقسیم می شوند:

اختلالات میل جنسی

عدم وجود میل جنسی یا میل به برقراری رابطه جنسی.زمانی که سطح استروژن و تسترون کم است میل جنسی نیز کاهش می یابد. بارداری و تغییرات هورمونی یا وجود بیماری مثل دیابت، خستگی،افسردگی، استرس و ترس می تواند منجر به کم شدن میل جنسی شود.

اختلالات برانگیختگی

ناتوانی در برانگیخته شدن فیزیکی در رابطه جنسی. در این حالت فرد تمایل به رابطه جنسی دارد ولی بدن واکنشی نمی دهد مثلا نعوظ انجام نمی شود.

اختلالات ارگاسم

تأخیر در ارگاسم یا نداشتن ارگاسم. کاهش میل جنسی، درد ، خستگی و تغییرات هورمونی می تواند از ارگاسم جلوگیری کند.

اختلالات درد

 درد هنگام مقاربت باعث عدم تمایل به رابطه جنسی می شود. زنان به علت خشکی واژن، عفونت ادراری، تغییرات هورمونی و مردان به علت آسیب به آلت تناسلی، عفونت ادراری پروستات ، زگیل تناسلی ممکن است درد داشته باشند.

اختلالات جنسی در زنان

اختلالاتی که خانم ها به آن دچار می شوند:

  • اختلال ارگاسم زنان و ناتوانی در ارگاسم
  • اختلالات میل جنسی زنان و عدم تمایل به رابطه جنسی
  • عدم توانایی شل کردن ماهیچه های واژن در زمان مقاربت و مشکلات دخول
  • عدم ترشح به مقدار کافی

اختلالات جنسی درمردان

اختلالاتی که مردان به آن دچار می شوند:

  • اختلالات نعوظ یعنی عدم نعوظ یا ناتوانی در حفظ نعوظ
  • اختلالات میل جنسی مردان
  • اختلالات انزال یعنی انزال زودرس یا دیررس

اختلالات جنسی پارافیلیا

این اختلالات هم در زنان و هم در مردان دیده می شوند. طبق تعریف  مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی آمریکا NCBI:

پارافیلیا علایق، تمایلات، فانتزی ها و رفتارهای جنسی مداوم نسبت به اشیا، فعالیت ها و موقعیت هایی است که ماهیت غیرمعمول دارند.

انحرافات جنسی (پارافیلیا)

این اختلالات انواع مختلفی دارد:

اختلال فتیش 

در این اختلال یا انحراف جنسی فرد با اشیا مثل لباس زیر و کفش تحریک جنسی می شود و لذت می برد. در این اختلال ممکن است فرد با استفاده از اعضای غیر جنسی بدن مثل پا یا مو نیز لذت جنسی ببرد.

 اختلال دگر جنس پوشی

افراد دچار این اختلال به صورت غیر معمول از لباس پوشیدن و رفتار جنس مقابل تقلید می کنند مثلا مردان ممکن است آرایش کنند و از لباس های زنانه استفاده کنند. این اختلال بیشتر در مردان دیده می شود.

اختلال مالش دوستی یا فروتریسم

اختلال مالش دوستی یعنی تمایل فرد به خیال پردازی و یا تماس واقعی جنسی با افراد دیگر در مکان های عمومی. معمولا فرد تمایل به مالش ناحیه لگن و آلت تناسلی در حال نعوظ بر روی یک فرد ناراضی دارد.

اختلال تماشاگری جنسی

تماشاگری جنسی یا چشم چرانی یعنی تخیلات یا دیدزدن مداوم افراد لخت و کسانی که درحال عوض کردن لباس یا درحال فعالیت جنسی هستند. فرد در این حالت می تواند به ارگاسم هم برسد. این اختلال در مردان شایع تر است و در موارد شدید ممکن است حتی منجر به تجاوز شود.

اختلال مازوخیسم جنسی

مازوخیسم جنسی یا آزارخواهی جنسی اختلالی است که در آن فرد از درد و عذابی که به وی وارد می شود لذت جنسی می برد. فرد دچار اختلال از آسیب جسمی و روحی به خودش لذت می برد.

سادیسم

افراد دچار سادیسم درمواجه با مشکلات معمول حالاتی مانند خشم پرخاشگری و خشونت را از خود نشان می دهند. این افراد از مشاهده ناراحتی دیگران احساس رضایت دارند و در روابط جنسی تمایل به اعمال خشونت نسبت به شریک جنسی خود دارند.

اختلال عورت نمایی یا نمایش گرایی

این افراد دوست دارند که اندام جنسی خود را در مکان های عمومی به افرادی که تمایل به دیدن ندارند نشان دهند و از دیدن واکنش و توجه افراد از این طریق لذت می برند.

اختلال پدوفیلی

افرادی که دچار پدوفیلی هستند میل و گرایشات جنسی نسبت به کودکان دارند. این بیماران ممکن است از لمس کودک لذت ببرند و یا فقط درخیال خود از کودکان لذت جنسی ببرند.

علت های اختلالات جنسی

مشکلات جنسی می توانند به علت مشکلات جسمی و مشکلات روانی ایجاد شوند:

  • علت های جسمی:

عدم تعادل هورمونی، بیماری های قلبی، دیابت، اختلالات عصبی، مصرف الکل و مواد مخدر و بیماری های مزمن می توانند منجر به اختلال در روابط جنسی شوند.

  • علت های روانی:

استرس و اضطراب، افسردگی، وسواس، تجربیات و آسیب های ناخوشایند جنسی در گذشته مثل تجاوز، عدم رضایت از بدن خود و مشکلات عاطفی بین دوطرف ممکن است باعث ایجاد مشکلات جنسی شود.

علت اختلالات جنسی

پیشگیری از اختلالات جنسی

برخی از اختلالات جنسی می تواند با استرس و افسردگی ایجاد و تشدید شود و برخی نیز ریشه در کودکی و یک آسیب روحی در دوران کودکی دارد.

اضطراب و استرس می تواند باعث عدم میل جنسی دو طرف برای رابطه و کاهش لذت جنسی شود بنابراین سعی کنید زندگی بدون استرسی داشته باشید و از عوامل استرس زا دوری کنید. می توانید با ورزش و خوردن غذاهای سالم و کافی بدن سالم تر و ذهن آرام تری داشته باشید و به زندگی جنسی خود نیز کمک کنید.

علاوه براین به افراد دیگر اعتماد کامل نکنید و فرزند خود را به هر فردی نسپارید! تجاوز ها و آسیب های جنسی به کودک شما می تواند زمینه ساز اختلالات جنسی در آینده آن ها باشد.

روش های درمان اختلالات جنسی

به طور کلی روش هایی برای درمان اختلالات جنسی وجود دارد:

  • برخی از مشکلات جنسی که به علت مشکلات جسمی ایجاد می شوند با داروهایی که توسط متخصص زنان و متخصص اورولوژی تجویز می شوند قابل حل هستند مثلا مشکلاتی که مربوط به عدم تعادل هورمون های بدن است (مثل بی میلی جنسی)  با استفاده از داروهای هورمونی درمان می شود و یا داروهایی که منجر به افزایش جریان خون در اندام تناسلی می شود موجب افزایش تحریک جنسی می شوند.
  • استفاده از کاندوم های تاخیری برای تاخیر در انزال و استفاده از ژل های آمیزشی (لوبریکانت) برای رفع خشکی واژن و درد کمتر خانم ها نیز می تواند از راه های ساده برای حل برخی مشکلات جنسی باشد.
  • برخی از اختلالات جنسی ریشه در استرس و نگرانی و آسیب های روحی گذشته دارند و با روان فرد در ارتباط هستند. برای رفع مشکلات جنسی که ریشه روانی دارند بهتر است به سکس تراپیست و روان درمانگر جنسی مراجعه کنید و مشکل خود را با اون درمیان بگذارید. درمانگران جنسی می توانند راه هایی برای درمان مشکلات برانگیختگی و ارگاسم ارائه دهند. درصورتی که مشکل بی میلی، انزال زودرس، نگرانی های مربوط به گرایشات جنسی، مشکلات نعوذ، مشکلات ارگاسم، تجربه جنسی ناخوشایند در گذشته دارید با روان درمانگر جنسی مطرح کنید.
  • درمورد مشکلات جنسی خود حتما با شریک جنسی خود صحبت کنید برخی از مشکلات می تواند با مشورت و تغییر رفتار جنسی طرف مقابل حل شوند.
  • ورزش، رژیم غذایی سالم، ترک الکل و مواد مخدر نیز می توانند در رفع مشکلات جنسی موثر باشند.

درمان اختلالات جنسی

درمان اختلال نعوظ

اختلال نعوظ یعنی باوجود تحریک جنسی نعوظ اتفاق نمی افتد و یا فرد نمی تواند تا پایان رابطه جنسی آلت خود را در حالت نعوظ نگه دارد. این اختلال با مصرف داروهایی مثل قرص ویگرا و یا سیلدنافیل حدود نیم ساعت قبل از رابطه جنسی  ممکن است رفع شود. استفاده از وکیوم فشاری و حلقه فشاری نیز باعث حفظ جریان خون در آلت مرد و حفظ نعوظ می شود.

درمان دیر انزالی

دیرانزالی ممکن است به علت عدم تمرکز کافی، استرس و افسردگی بوجود بیاید و با استفاده از داروهای مانند داروهای ضد اضطراب و مراجعه به روانشناس قابل درمان است. هنگام دیرانزالی باید ابتدا به متخصص زنان و متخصص اورولوژی مراجعه نمایید و درصورت لزوم به روانشناس یا روانپزشک ارجاع داده می شوید.

درمان زودانزالی

انزال یعنی خروج مایع منی از آلت تناسلی مرد و زود انزالی یعنی انزال مرد زودتر از زمان مورد انتظار که باعث می شود دو طرف از رابطه جنسی لذت کافی را نبرند و رضایت از رابطه حاصل نشود. این مشکل باعث احساس ناتوانی در برابر شریک جنسی و حتی افسردگی و اضطراب می شود.

زمانی که مرد به سطح مشخصی از لذت جنسی می رسد مغز به آلت تناسلی فرمان خروج مایع منی را می دهد و اگر در این مسیر عصبی اختلالی بوجود بیاید موجب انزال زودرس یا دیررس می شود.

اضطراب، افسردگی، خودارضایی زیاد، عوارض برخی داروها می تواند منجر به انزال زودرس شود که برای درمان آن از اسپری های تاخیری، کاندوم های تاخیری، بی حس کننده های موضعی، انجام تمرینات کگل و داروهای بهبود عملکرد جنسی  می توان استفاده کرد.

زودانزالی

درمان بی میلی جنسی

برخی از خانم ها و آقایان به علت عدم حساسیت پوست ناحیه تناسلی ، استرس، عدم رضایت از بدن خود، حواس پرتی در حین رابطه جنسی، یائسگی و افزایش سن ممکن است دچار سردی جنسی شوند.

 انجام تمرینات تمرکز، استفاده از هورمون ها ، معاشقه قبل از انجام رابطه، مرطوب کردن واژن با استفاده از لوبریکانت ها می تواند در درمان بی میلی جنسی تاثیرگذار باشد.

درمان اختلال ارگاسم

اختلال ارگاسم یعنی عاملی که مانع رسیدن زن یا مرد به اوج لذت جنسی در می شود. اختلال ارگاسم به علت عدم تعادل هورمونی، مشکلات عروقی، مشکلات روانی، عفونت اندام تناسلی و بیماری ها مانند دیابت ممکن است ایجاد شود.

درمان اختلال ارگاسم با توجه به علت بیماری تجویز می شود مثلا اگر خانومی عفونت واژن دارد باید این عفونت را با دارو برطرف کند. عدم تعادل هورمونی نیز با دارو قابل حل است. مشکلات روانی نیز توسط روان شناس قابل حل هستند.

درمان اختلال درد در حین مقاربت

اختلال درد هنگام مقاربت یا دیسپارونی ممکن است به علت وجود عفونت، بیماری های مقاربتی و یا خشکی واژن بوجود بیاید. عفونت های واژن توسط دارو و خشکی واژن توسط روان کننده ها می توانند حل شوند.

درمان واژینیموس

واژینیموس یعنی انقباض عضلات لگن زنان و تنگ شدن راه ورود آلت تناسلی و درنتیجه درد هنگام ورود و یا ممانعت کامل از ورود آلت تناسلی مرد به واژن. این مشکل ممکن است ریشه روانی داشته باشد و بهتر است با یک متخصص زنان و درصورت نیاز با روانشناس مشورت کنید.

درمان پارافیلیا (انحرافات جنسی)

اغلب انحرافات جنسی ریشه در مشکلات روانی و آسیب های کودکی دارد و برای درمان آن ها باید با روان پزشک و روان شناس صحبت کنید.

 

 

  1. M A

    سلام خسته نباشید این مواد غذایی که برای سردمزاجی توی طب سنتی تجویز میشه مثل عسل و دارچین هم تاثیر داره؟

    1. شیوا امینی

      سلام دوست عزیز
      داروهای سنتی مثل گیاه خارخاسک ، زنجبیل ، جوز هندی، سیب و زعفران هم توی بهبود میل جنسی و درمان سرد مزاجی تاثیر دارند ولی اگر مشکل کاهش میل جنسی به مشکلات روان فرد برگرده بهتره که با روانشناس مشورت بشه و ازریشه مشکل حل بشه